Під Харковом двоє дорослих чоловіків знущалися над підлітком

Кілька годин двоє мешканців селища Рогань знущалися над 17-річним В’ячеславом Т. Зараз підліток знаходиться у лікарні, в нього зламаний ніс і чотири ребра, внутрішні кровотечі в органи черевної порожнини, у гайморових пазухах і потиличній частини голови, гематоми й порізи по всьому тілу. За словами хлопчика, його били арматурою та ґвалтували держаком від лопати.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлень у ЗМІ та соціальних мережах.

Як розповіла виданню 057.ua мати постраждалого підлітка, неприємності в Слави розпочалися з конфлікту із його колишньою дівчиною Анжелою та її подругою. З дівчиною, яка на рік старша від нього, Слава розлучився, але, за словами матері, “продовжував дружити”.

У той нещасливий день, 5 травня, підліток зустрівся з обома дівчатами й посварився з Анжелою. Зараз, мабуть, вже складно встановити, хто першим “застосував силу”. Мати постраждалого стверджує, що в запалі сварки подруга Анжели “вдарила його сильно у пах”, а хлопець у відповідь теж вдарив – “по попі”.

У соцмережах з’явився аудіо запис, на якому, мабуть, подруга Анжели заявляє, що хлопчик був п’яний, чіплявся до дівчат, “всім набридав” та наприкінці “вдарив її по голові”. Вона стверджує, що отримала внаслідок цього струс мозку, має результат медичної експертизи. Втім, Славу чомусь називає “Дмитром”.

З аудіозапису витікає, що знущалися над підлітком, власне, батько цієї дівчини та його друг. Дівиця визнає, що обидва були п’яні й “перестаралися”, однак не розуміє, за що всі навколо ополчилися на них, адже чоловіки просто заступилися за дівчат.

Після “заступництва” підлітка, який втратив свідомість, виявив перехожий на зупинці автобусу в Рогані. Мати хлопчика викликала швидку, постраждалого доставили до Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, де тепер на нього чекає довге лікування й реабілітація. До поліції мати також звернулася одразу.

За словами жінки, у Ліпецькому районному відділенні поліції в неї відмовилися прийняти заяву, посилаючись на те, що “це не їх район”. Відмовитися від цього розслідування, як стверджує мати постраждалого, намагалися й в Індустріальному відділі поліції. Кримінальне провадження відкрили лише після звернення жінки до засобів масової інформації.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, “06 травня 2020 року прокуратура визначила підслідність у даному кримінальному провадженні за Індустріальним відділом поліції ГУНП в Харківській області”.

У першому повідомленні прес-служби повідомлялося, що “тілесні ушкодження хлопцеві завдали в ході сварки двоє місцевих жителів 32 та 38 років, з якими він розпивав алкогольні напої”.

Слава розповів матері, що “кілька годин його били, ґвалтували держаком від лопати, били арматурою, зв’язували руки, ноги, голову скотчем, зав’язували рота, заливали горілку насильно, кров змивали теж горілкою. Йому відразу розбили об голову телефон, щоб він не зміг подзвонити. На спині йому намагалися вирізати лезом слово “п *% дар”, але змогли тільки букву “п”. Хлопчику погрожували, що він “стане кормом для риб”, розповідали, як “відпиляють йому ноги болгаркою”, намагалися зривати нігті на руках. І всі ці знущання, за словами хлопчика, знімала на відео та сама дівчина, яка “вдарила його в пах”. Зараз вона не говорить про це, згадує якусь “Ганну”, якої, втім, теж “там не було”.

У поліції повідомляють, що встановили факт спілкування підлітка із “двома місцевими жителями 32 і 38 років” та визнають, що “можливо, ці особи могли завдати потерпілому тілесні ушкодження”. Слідство “перевіряє їх причетність до скоєння злочину”. Вилучено якісь “речові докази”, призначений “ряд експертиз і медичних досліджень”. Як повідомила журналістам начальник Слідчого відділу Індустріального відділу поліції Анна Туренко, вже встановлено, що катували й били Славу “у сараї, що знаходиться біля залізничних колій в селищі Докучаєве”. Туренко заявила, що в даний час “громадян України, одному з яких 32 роки, а другому – 38 років”, обґрунтовано можна вважати підозрюваними у скоєнні цього злочину.

Проте, судячи з усього, до вечора сьогодні, 8 травня, жоден з можливих підозрюваних не був затриманий. Незважаючи на те, що встановлювати їх місцезнаходження немає потреби – один, за словами матері Слави, “ховається в однієї з дівчат”, а другий навіть не переховується. Мати постраждалого підлітка каже, що, за словами сусідів, до неї “вже хтось приїжджав, щоб “порішати”. І лише близько 20:00 у соціальних мережах з’явилося повідомлення одного з наших небайдужих співгромадян про те, що обох чоловіків нарешті “везуть до СІЗО”. Станом на 20:20 поліція не підтвердила, але й не спростувала цю інформацію.

Якщо у суді доведуть провину підозрюваних, то, згідно з ч. 1 ст. 121 КК, їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, 6 травня на зупинці громадського транспорту в селищі Рогань виявили 17-річного хлопця з численними тілесними ушкодженнями. У поліції стверджували, що хлопчик “розпивав спиртні напої з чоловіками 32 і 38 років” та міг бути побитий цими людьми.